Oppussing av badet bidrar til at boligens verdi øker, og det er ikke bare de estetiske aspekter det er snakk om. Et bad som er forskriftsmessig bygget gir deg trygghetsfølelse og ro for mange år framover, samt sikrer deg en lavere premie for husforsikring. Noen ganger er det helt klart at du må pusse opp hele badet. Det er for eksempel vannskader som gjør at man må reagere raskt og renovere badet for å bli kvitt problemet. Hva er andre grunner til fullstendig oppussing av badet? Her gir vi noen svar som bygger på våre erfaringer fra samarbeid med nesten 900 kunder som bestilte totalrenovering av sine bad hos oss.

Hovedårsaker til totalrenovering av bad:

1. Vannskade

Her er alt klart. Badet skal pusses opp, jo før, jo heller. Det er viktig å huske at firmaet som renoverer badet leverer nødvendig dokumentasjon og gir garanti (nå er det krav om at håndverksbedrifter gir minst 5 års garanti). Vannskader betyr ofte ikke bare oppussing av badet, men også oppussing av alle andre rom som blir berørt.

2. Salg/kjøp av bolig

Badet er ofte det dyreste rommet i huset, og eiendomsmeglere gjør oppmerksom på at totalrenovering rett før salget er sjelden lønnsom. Så det er best å la kjøperen gjøre denne jobben, særlig fordi kjøperen kan tilpasse badet sine behov ved å velge innredning og sanitærutstyr.

Men hvis vi likevel ønsker å bo i boligen noen år før salget, er det et godt tidspunkt for oppussing. Da kan vi glede oss med en forfriskende dusj på det nye badet. Det dreier seg ikke bare om investering i boligen, men også i livskvaliteten vår.

3. Et gammelt bad

Når kan man anse badet for gammelt? Hvis man ser røropplegget på veggene (og dette ikke skyldes designet på badet), er det tegn på at badet trenger oppussing. For over ti år siden ble rør-i-rør-systemet en bransjestandard. Systemet sikrer størst mulig trygghet, gir mulighet for enkelt skifte av rør, samt for utvikling av systemet i forbindelse med f.eks. senere renovering av kjøkken.

Det samme gjelder dokumentasjon. Hvis vi bor i et hus eller i en leilighet som ble kjøpt for mange år siden og det finnes ikke noen dokumentasjon vedrørende badet, betyr det at badet sannsynligst ikke tilfredstiller dagens krav, og hvis det oppstår lekkasje som forårsaker skader hos naboene, er eieren ansvarlig for å gjennomføre dyre utbedringer (og renovering av sitt eget bad).

Hvis det er riktig lagt membran og rør-i-rør-systemet på badet, holder badet seg godt i over 10 år.

4. Endring av rommets tiltenkte funksjon

Hvis man endrer badets størrelse for å sette inn et badekar eller for å dele det i to separate rom, er totalrenovering av badet nødvendig. I slike tilfeller skal badet rives helt ned for å legge riktig membransystem og røropplegg.

Kunder bestemmer seg ofte for å pusse opp badet og kjøkkenet samtidig, og dette gjør det mulig å flytte f.eks. varmtvannsbereder til kjøkkenet. Slike totalrenoveringer er mer lønnsomme enn utføring av disse arbeiedene separat.

I dag publiserer vi neste baderom som ble renovert av våre håndverkere. Hva synes dere om resultaten? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet!