Å pusse opp et bad er en stor investering. Derfor er det viktig å bruke riktig rørsystem under oppussing som gjør badett ditt tett.

Våre håndverkere bruker rør-i-rør-system fra ROTH. Hovedkomponentene i dette systemet er: et indre vannrør, et ytre varerør, veggbokser og et fordelerskap. Fordelerskapet er stedet hvor alle rørene til enkelte tappesteder på badet ender. Vannet renner gjennom det indre vannrøret, som er omsluttet av det ytre varerøret. Ved eventuelle skader og lekkasjer på vannrør, sikrer systemet at vannet blir ledet til fordelerskapet, der det synliggjøres og går videre til rom med sluk i gulvet. Denne løsningen fyller krav i TEK17 og garanterer badets tetthet.

Lurer du på hvor kan du plassere fordelerskap når du pusser opp badet ditt?
Systemet tillater plassering i ulike steder i vegger og i taket, men endelig plassering av fordelerskap anbefaler vi å avtale med rørleggere etter rivingsarbeid.
En populær løsning er plassering over innbygget sisterne bak toalettet, siden de fleste kundene velger vegghengt toalett nå til dags. En standard kasse er 15 cm dyp og danner en praktisk nisje over sisternen hvor fordelerskapet kan monteres og kasses inn. Løsningen er estetisk, enkel og gir lett adgang til fordelerskapet.
En annen mulighet er plassering i taket. Løsningen er litt dyrere, men tillater å utnytte nisjen over innbygget sisterne til andre formål.


Syns du at fordelerskap ikke vil se bra ut på det nye badet ditt? Se løsningen som en av våre kunder fant for å skjule det.


Hva synes dere? Har dere også et speil eller et maleri foran fordelerskapet deres? Har dere andre ideer til løsninger? Gi oss gjerne beskjed i kommentarer!